Има и адвокати што не работат првенствено за пари!

ПРО БОНО

Потребата за правни услуги кај сиромашните е се поизразена. Најмалку 40 % од домаќинствата со ниски или просечни примања се соочуваат со правни проблеми секоја година, а помошта од Министерството за правда не ја добиваат ни  5 % од ваквите случаи.

Во Адвокатската канцеларија Бегова имаме специјална програма за обесправени граѓани кои можат да добијат одлична правна помош бесплатно, врз основа на нивниот социјален статус, типот на правен проблем и последиците и опасноста со која се соочуваат доколку не добијат одлична правна помош.